Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Održan skup “Gradimo mostove suradnje kroz promicanje sporta i tjelesne aktivnosti”

Sa željom osobne zahvale angažmana brojnih partnera te s ciljem razmjene dragocjenih iskustava kao i dogovora za daljnju suradnju, održan je evaluacijski sastanak i druženje pod nazivom: “Gradimo mostove suradnje kroz promicanje sporta i tjelesne aktivnosti” koji je vezan uz provedbu Move Week-a – Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti i plesnog događaja pod nazivom FlashMOVE.

Skup se ove godine održao 3. studenog 2016. godine (četvrtak) u 18 sati u SRC DG Sport/Hotel Panorama u Prelogu koji se sastojao od FlashMOVE i NowWeBIKE evaluacijskog sastanka i folklorne radionice.

Održavanje ovog skupa je omogućila Međunarodna organizacija za sport i kulturu (ISCA) u sklopu Erasmus + projekta, te grad Prelog kao pokrovitelj.

Uz svestranu pomoć i angažman brojnih partnera i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, već petu godinu za redom, vrlo uspješno je obilježen Move Week - Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti, a već tri godine sudjelovali smo u velikom plesnom događaju pod nazivom FlashMOVE, u sklopu kojeg smo diljem Međimurja organizirali plesne događaje. Uz to, ove smo se godine uključili i u NowWeBIKE projekt, te smo se u Košicama, u povodu svečanog otvorenja 2. po redu Europskog tjedna sporta, susreli s timom rekreativnih biciklista, koji su u sklopu NowWeBIKE Journey of Hope prekogranične biciklističke ture, u mjesec dana prošli biciklima 2.500 kilometara.

Sve te aktivnosti dio su velike međunarodne NowWeMove kampanje kojom upravlja ISCA, Međunarodna organizacija za sport i kulturu (International Sport and Culture Association) iz Copenhagena. 

Budući su brojne studije potvrdile izuzetno važnu ulogu tjelesne aktivnosti za zdravlje i osobni razvoj svih pojedinaca ali i cijele zajednice, važno je motivirati sve sektore u društvu na suradnju, a s ciljem stvaranja što više prilika za vođenje aktivnog načina života i sudjelovanja u sportsko-rekreativnim programima, bez obzira na spol, dob, socijalno-ekonomski status, funkcionalne sposobnosti i etnokulturološku pozadinu. 

Upravo tu priliku, pružili  smo našem stanovništvu kroz brojne programe i aktivnosti koje smo zajedno organizirali i ove godine u sklopu NowWeMOVE kampanje.

Hvala svima na uspješnoj suradnji!

Fotografije uz članak:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online