Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

I ove godine je #BeActive FlashMOVE u Međimurju bio izuzetno uspješan, uključilo se gotovo 800 plesača!

FlashMOVE je najveći europski plesni događaj koji se organizira u sklopu NowWeMOVE kampanje od 2013. godine, a Međimurje u tom događaju sudjeluje već treću godinu s velikim brojem sudionika. Ove je godine FlashMOVE bio posebno važan jer se njime u cijeloj Europi službeno najavio početak 2. po redu Europskog tjedna sporta #BeActive, a bilo je organizirano 300 događaja u 27 zemalja uz 9000 plesača. FlashMOVE je inicijativa koju je pokrenula  Međunarodna organizacija za sport i kulturu (ISCA) iz Copenhagena, vodeća europska organizacija koja djeluje na području rekreativnog sporta, sporta za sve i tjelesne aktivnosti.

U Međimurju se FlashMOVE održava u koordinaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te u suradnji s brojnim drugim partnerima. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal je u povodu tog događaja istaknula: “Naša ustanova provodi brojne aktivnosti i projekte koji imaju za cilj promicanje zdravog stila života, a FlashMOVE nam je jedan od najdražih, budući da na taj način pokazujemo kako je naša snaga u suradnji i različitosti, jer sport, ples i vježbanje ujedinjuju i ne poznaju granice. Ove je godine tijekom FlashMOVE plesnog događaja bila prisutna posebna pozitivna energija, uz puno radosti i smijeha! Hvala od srca svima koji su doprinjeli da se ovaj događaj još jednom tako uspješno realizira! Računamo na Vas i iduće godine!”

Plesni nastupi su bili održani u subotu 10.rujna diljem Međimurja, odnosno na šest lokacija – u Čakovcu na Trgu Republike, u centru Preloga, u Gardinovcu i Belici  ispred Društvenih domova te u Spomen parku naftaštva u Peklenici. FlashMOVE koreografija je i ove godine poslužila za zagrijavanje sudionica  Međimurskog Festivala sportske rekreacije žena održanog 10. rujna u Mačkovcu, na kojem je sudjelovalo oko 200 žena.

Najveći FlashMOVE događaj je bio organiziran u Čakovcu gdje se okupilo gotovo 400 plesača svih dobnih skupina, koje je u ime organizatora pozdravila prim. Marina Payerl-Pal, ravnateljica Zavoda, a program je vodila Aleksandra Ličanin. Najbrojniji sudionici su bili djeca i mladi iz Plesnog studija Vivona te iz Srednje škole Čakoveci, a odazvao se i veliki broj članova Udruge umirovljenika Grada Čakovca. Na FlashMOVE događaju u Čakovcu tradicionalno sudjeluju članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnim poteškoćama Međimurske županije, a ove godine su nam se priključili i brojni zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, članovi USR “Sport za sve” iz Šenkovca i iz Strahoninca, članovi Grupe za nordijsko hodanje iz našeg Zavoda, predstavnici Odjela fizijatrije iz Županijske bolnice Čakovec i brojni drugi slučajni prolaznici.  U Čakovcu je, nakon otplesane zajedničke koreografije za ovogodišnji FlasMOVE na pjesmu “ALE’O” Malkolma Pisanija iz Malte, nastavljen ples uz vodstvo Lane Križarić iz Međimurskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” te Antonie Hutinec, Mie Milak i Lare Čemerika iz Srednje škole Čakovec.


I u Prelogu je ove godine osim zadane FlashMOVE koreografije, u kojoj su sudjelovala djeca i mladi iz Društva naša djeca Prelog (Dječji forum Sanjari  Prelog i Dječji forum Draškovec),  članovi Udruge mladih EFEKT, članovi Plesne grupe Udruge umirovljenika Grada Preloga, Korisnici Doma za odrasle osobe Orehovica i  Orjentalne plesačice Talisman, bio organiziran i dodatni zabavni program. Sudionike je pozdravio predsjednik gradskog vijeća Goran Gotal, a skup je podržao i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, dok je program vodila Sanela Horvatić. U dodatnom programu, još jedan sjajan plesni nastup izvela su djeca  iz Društva naša djeca Prelog, a potom je Klaudija Pintarić, korisnica Doma za odrasle osobe Orehovica, vrlo uspješno izvela recitaciju „Vu međimurskem cvjetnjaku“ pjesnika I. Sokača. FlashMOVE u Prelogu je završio odličnom izvedbom spleta međimurskih kola Plesno-scenske sekcije Udruge umirovljenika Prelog. 

Grad Mursko Središće i Turistička zajednica su ove godine odlučili promijeniti lokaciju te je FlashMOVE održan u Spomen parku naftaštva u Peklenici, a u nastupu su sudjelovali članovi USR "Sport za sve" Mursko Središće, članice Drustva žena Mursko Središće i Mažoretkinje Mursko Središće.  Plesnom događaju se i ove godine odazvao gradonačelnik Dražen Srpak kao i veliki broj mještana te roditelja djece koja su nastupala.

FlashMOVE se ove godine po prvi puta održao u Općini Belica, i to na dvije lokacije, u Belici i Gardinovcu, zahvaljujući velikom angažmanu Marije Prekupec, predsjednice Udruge građana Gardruža Gardinovec, ali i njezinih brojnih suradnika. U plesnom nastupu sudjelovali su brojni članovi Udruge građana Gardruža iz Gardinovca, članice Udruge žena Općine Belica,  te djeca iz OŠ Belica – Područna škola Gardinovec, a u dodatnom programu su nastupile Mažoretkinje Općine Domašinec. Program su podržali svojim dolaskom načelnik općine Zvonimir Taradi i Sandra Herman, zamjenica župana.

FlashMOVE je 10. rujna u 11 sati održan i u sklopu Centralne manifestacija otvorenja 2. Europskog tjedna sporta u Košicama u Slovačkoj, koja trenutno predsjeda Europskom unijom, a okupio je veliki broj djece i mladih. Na FlashMOVE događaju u Košicama sudjelovali su i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Udruge Laganini iz Preloga, zahvaljući suradnji i pozivu Međunarodne organizacije za sport i kulturu iz Copenhagena, koja je nositelj FlashMOVE projekta na nivou Europe. 

Na kraju želimo zahvaliti već spomenutim udrugama, ustanovama, regionalnoj i lokalnoj samoupravi, medijima, ali i brojnim drugim partnerima i pojedincima s kojima smo najviše surađivali, a unaprijed se ispričavamo ako smo nekoga nehotice izostavili – hvala Karmen Kovačević Jambor, Ivani Juranko, Josipi Bermanec, Nikolini Zaplatić, Maji Sabolić, Goranu Mihinjaču, Lani Križarić, Danici Korunić, Aleksandri Lačinin, Dolores Vrtarić, Lari Podgorelec, Luciji Mutvar Bedić, Kristini Najman, Mariji Grabant, Maji Slaviček, Doroteji Lukša, Ivanu Gradečaku, Jasminki Pervan, Ivanu Kosecu, Marku Đuriću, Karlu Kiš, Saneli Horvatić, Gordani Turk, Miroslavi Novak, Katarini Herman, Studiju VIPRO, Fotokolor Vidović i Žanu Novoselu, tvrtki „Reci da“, Studiju M, te brojnim drugim djelatnicima iz našeg Zavoda.

Bez svih njih, ovogodišnji FlashMOVE ne bi bio tako uspješan. Veliko hvala još jednom svima.  Vidimo se i iduće godine!


Pokrovitelji ovog plesnog događaja u Međimurju su Grad Prelog, Čakovec i Mursko Središće, Općina Belica te Međimurska županija. Ovaj događaj na nivou Europe koordinira Međunarodna organizacija za sport i kulturu iz Copenhagena, a financira Europska komisija u sklopu Erasmus + projekta EU. I njima zahvaljujemo na velikoj podršci.

Video koji objedinjuje sve FlashMOVE nastupe iz Međimurja dostupan je na slijedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=yEEcepC95Sc

Više slika možete pogledati na web i facebook stranicama našeg zavoda te na slijedećoj poveznici https://drive.google.com/drive/folders/0B_E0rE4jCzGZTGNwRTFXMkpwSlk

kao i na web stranici ISCA-e - https://www.facebook.com/ISCApageS poštovanjem,

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

prim. Marina Payerl-Pal, dr.med., spec.medicinske mikrobiologije s parazitologijom

 

Koordinatorica NowWeMOVE Kampanje za Međimursku županiju

Renata Kutnjak Kiš, dr.med., spec. epidemiolog 


 

Fotografije uz članak:
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online