Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Pozivamo vas da se uključite u obilježavanje Europskog dana bez dizala (13. svibnja 2016. godine)

Što možemo učiniti?

Obzirom da sedentarni način života postaje sve učestalija, a opasna navika suvremenog društva, sasvim je jasno da je potrebna hitna promjena – usvajanje aktivnog stila života. Kako bi podržali i promovirali takvu promjenu, prošle godine je pokrenuta nova Europska inicijativa – Dan bez dizala. Dan bez dizala je pan-Europska inicijativa i dio kampanje „Krećimo se sada“ (NowWeMove) koju je pokrenula Međunarodna organizacija za sport i kulturu (International Sports and Culture Association-ISCA).

Dan bez dizala je inicijativa koju je moguće provesti u zgradi Vaše ustanove/ureda, škole, u shooping centru, u stambenoj zgradi, u hotelu, na javnim prostorima s pokretnim stepenicama, na parkiralištima, sveučilištima te ostalim javnim ili privatnim institucijama. Osnovna je ideja promoviranje korištenja stepenica umjesto dizala (ili pokretnih stepenica) uz slanje poruke da je kretanje jednostavno i lako te da ga je moguće „uklopiti“ u svakodnevnu rutinu. 

Kada će se obilježavati Europski dan bez dizala i na koji način?

Europski dan bez dizala će se ove godine diljem Europe obilježiti 13. svibnja (petak) 2016. godine. Međunarodna organizacija za sport i kulturu (ISCA), u suradnji sa svojim lokalnim partnerima će pozvati građane, ustanove, tvrtke, udruge ... da zatvore neka od svojih dizala (ili da samo uz dizala postave promotivne materijale) te da pozovu svoje zaposlenike te druge korisnike da umjesto dizala u to vrijeme koriste stepenice poštujući pri tome potrebe osoba s invaliditetom i osoba koje imaju određena ograničenja zbog nekih bolesti i stanja.

Pozivamo i Vas da se uključite u ovu inicijativu u cilju postizanja našeg zajedničkog cilja - obraćanja pozornosti javnosti na važnost tjelesne aktivnosti i njezinog utjecaja na psihičko i mentalno zdravlje te da zajedno pokažemo kako je jednostavno biti tjelesno aktivan unatoč zauzetom rasporedu.  

Više informacija o Danu bez dizala uz praktične ideje o mogućnostima obilježavanja tog dana uz promotivne materijale dostupno je na slijedećoj web stranici:

http://no-elevators-day.nowwemove.com/how-to/ na kojoj ujedno možete i prijaviti svoju aktivnost. Molimo Vas da i nas obavijestite o svojim planovima.

 

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji!

 

 

Koordinatorica kampanje u ZZJZ MŽ                                          Ravnateljica Zavoda

  Renata Kutnjak Kiš, dr.med.                                            prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.                      

 

Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
EU DAN BEZ DIZALA-poster
187.79 kB
EU DAN BEZ DIZALA-letak
752.64 kB
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online