Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

MANJE SOLI-VIŠE ZDRAVLJA

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana srca, 25.09.2014. godine u 13,ooh, u Zgradi Scheier, Matice Hrvatske 1, u Čakovu, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije organizira promotivni događaj pod nazivom ”MANJE SOLI-VIŠE ZDRAVLJA”.

Povišen krvni tlak glavni je čimbenik rizika za bolesti srca i krvnih žila koje se nalaze na vrhu ljestvice uzroka smrtnosti u većini razvijenih zemalja svijeta. Važno je stoga usmjeriti napore pojedinaca, ali i čitave zajednice, na promicanje zdravlja, prevenciju, ali isto tako i kontrolu te uspješno liječenje hipertenzije i drugih srčanožilnih bolesti.

Stoga u povodu Svjetskog dana srca 2014. godine, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije organizira promotivni događaj pod nazivom “Manje soli-više zdravlja” u sklopu kojeg ćemo predstaviti publikaciju “Što jesti kod visokog krvnog tlaka”, autorice prim.mag.Branislave Belovic te Vam ponuditi za degustaciju pekarske proizvode s manjim udjelom soli Čakovečkih mlinova d.d..

Program:

  1. Marina Payerl-Pal, dr.med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, uvodna riječ u ime organizatora
  2. prim.mag. Branislava Belović, dr.med., spec., Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Območna enota Murska Sobota, predstavljanje publikacije “Što jesti kod visokog krvnog tlaka”
  3. prof.dr.sc. Bojan Jelaković, predsjednik Hrvatskog društva za hipertenziju, Nacionalni program borbe protiv prekomjernog unosa soli
  4. Renata Kutnjak Kiš, dr.med., Programi i projekti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u cilju provedbe Nacionalnog programa protiv prekomjernog unosa soli
  5. mr. Zvijezdana Horvat-Štefulj, dipl.ing., voditeljica laboratorija, Čakovečki mlinovi d.d., partnerska suradnja s prehrambenom industrijom

U brojnim je studijama potvrđeno kako je prekomjeran unos kuhinjske soli povezan s hipertenzijom, ali i povećanim kardiovaskularnim rizikom, moždanim udarom, osteoporozom, bubrežnim bolestima i nekim sijelima raka. Stoga se danas smatra kako je kampanja za smanjenje unosa soli jedna od najučinkovitijih i najjeftinijih mjera primarne prevencije kroničnih bolesti. Stoga i naša ustanova želi u tim nastojanjima dati svoj doprinos.

Ovom aktivnošću se pridružujemo obilježavanju Svjetskog dana srca koji je ove godine usmjeren na stvaranje okruženja koja će poticati svijest o važnosti zdravlja srca te koja će omogućiti ljudima da učine najbolje izbore u cilju očuvanja zdravlja srca, neovisno o tome gdje žive, rade ili se igraju.

Svi smo pozvani da se pridružimo svjetskom pokretu za bolje zdravlje srca, stoga i Vas pozivamo da nam se pridružite!

Veselimo se Vašem dolasku,

S poštovanjem,

Voditeljica Djelatnosti
Renata Kutnjak Kiš, dr.med.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo 
Marina Payerl-Pal, dr.med.

Datoteke uz članak:
ŠTO JESTI KOD VISOKOG KRVNOG TLAKA - brošura
4.32 MB

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online