Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

U Knjižnici "Nikola Zrinski" Čakovec održana prva radionica za djecu u sklopu programa „PROCVJETAJMO“

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije je svoju dosadašnju plodnu suradnju s Knjižnicom "Nikola Zrinski" Čakovec obogatio još jednim programom, pod nazivom PROCVJETAJMO. Riječ je u ciklusu radionica namijenjenih djeci osnovnoškolske dobi s ciljem kreiranja djeci pristupačnog načina unapređivanja i učvršćivanja znanja i vještina, koje su im potrebne za uspješnu prilagodbu društvenoj okolini, školi, vršnjacima i izazovima društva.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Knjižnica "Nikola Zrinski" Čakovec ustanove su koje promoviraju pozitivne navike i životne vrijednosti te zajednički mogu svoje aktivnosti usuglasiti kreirajući način približavanja potrebama djece i mladih za njihovo socijalno sazrijevanje. Program je zamišljen na način provođenja radionica, koje su forma rada s djecom koja omogućuje učenje uspješnih načina komunikacije te su svojom dinamikom bliske djeci. Podrazumijevaju aktivan proces širenja oblika razmišljanja i uče novim socijalnim i životnim vještinama. Radionice će se provoditi jednom mjesečno u dogovoru s osnovnim školama grada Čakovca.

Prva je radionica održana 16. listopada 2013. g. pod nazivom „Efikasno učenje“ u kojoj su sudjelovali učenici III OŠ Čakovec: 20-ak učenika 5, 6. i 7. razreda. Održavanjem prve radionice je ujedno obilježen i početak obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada do 15. studenog). Teme daljnjih radionica vezati će se uz obilježavanje značajnih datuma, te će pokrivati područja kojima možemo "trenirati" djecu i mlade u osobnim i socijalnim vještinama zdravog življenja, opskrbiti kapacitetima za uspješno afirmiranje vlastitih snaga, iskorištavanjem zdravih mogućnosti donošenjem dobrih i pozitivnih odluka u životu, učiti općim i specifičnim znanjima i vještinama samopomoći.

Radionice će voditi Blaženke Hunjadi Bašek – kao djelatnica Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec i Berta Bacinger Klobučarić, psiholog Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Fotografije uz članak:
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online