Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

Svečanost povodom petnaeste godišnjice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

15. rujna 2010. godine Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije je proslavio 15. godišnjicu rada. Svečanost je održana u zgradi Scheir u Čakovcu u nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva i socijalne skrbi mr.Darka Milinovića, dr.med., ravnatelja HZZO-a dr.Tihomira Strizrepa, ravnatelja HZJZ-a prim.dr.Željka Baklaića, saborskih zastupnika, županijskih i gradskih čelnika, ravnatelja zavoda za javno zdravstvo iz mnogih županija, ravnatelja osnovnih, srednjih škola i Visokog učilišta iz Čakovca. Skupu su se obratili gospodin Ivica Perhoč, Župan Međimurske županije, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prim.mr.sc. Željko Baklaić te potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva mr. Darko Milinović, dr.med..

Ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal, dr.med. u svom je govoru prikazala rad Zavoda od osnutka do danas, prisjećajući  se početaka rada školske medicine, epidemiologije i mikrobiologije kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća.  Upoznala je nazočne s planovima Zavoda kao i postavljenim ciljevima.

Poseban naglasak stavljen je na višegodišnju blisku suradnju Zavoda s ostalim zdravstvenim, ali i nezdravstvenim ustanovama u Međimurju, posebno školskim sustavom, Policijskom upravom u Međimurskoj županiji, udrugom »Sport za sve», Ligom za borbu protiv raka te brojnim drugim udrugama .

Nakon izlaganja, prisutni su pogledali film o Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, koji je pripremljen od fotografija iz arhive Zavoda. Vrlo slikovito i više od riječi u kontinuitetu su se nizale slike o radu Zavoda, djelatnicima Zavoda i brojnim aktivnostima koje Zavod potiče te provodi samostalno ili u suradnji s drugima.

U drugom dijelu svečanosti prezentiran je 23. broj Hrvatskog časopisa za javno zdravstvo. Urednice broja Sandra Mihel, dr.med., Diana Uvodić-Đurić, dr.med., mr.sc. Tamara Poljičanin, dr.med. predstavile su časopis i njegov sadržaj s obzirom da je  Zavod bio domaćin teme broja „Zdravlje u zajednici“. Prof.dr.sc. Slobodan Lang, idejni začetnik HČJZ upoznao je prisutne sa značajem i pozicijom tog časopisa u medicinskoj, ali i široj društvenoj zajednici.  

Po završetku službenog dijela svečanosti gosti su nastavili druženje uz domjenak u prizemlju  zgrade Scheir.

Neki od gostiju, posebno oni pristigli iz drugih županije posjetili su naš novoadaptirani Zavod te s domaćinima prošetali prostorima i prodiskutirali o zajedničkim temama.

Fotografije uz članak:
Datoteke uz članak:
Govor ravnateljice
46.22 kB
Vezani sadržaj:

Besplatni info telefoni za nacionalne programe

Rak grlića maternice i rak dojke

Rak debelog crijeva

0800-200-080

Djelatnosti
Školska medicina 040 312 157
Mikrobiološki laboratorij 040 310 336
Epidemiologija 040 310 337
Javno zdravstvo 040 386 839
Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja,
prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti
040 314 400
Računovodstvo 040 386 825
Ravnateljstvo 040 311 790
KONTAKT

Ivana Gorana Kovačića 1E,
40 000 Čakovec

Tel/Fax: 040/310-338
E-mail: info->zzjz-ck|hr

Kontaktirajte nas online